Selecteer een pagina

De Nieuwe standaard

Bij Schouder Centrum Den Helder wordt echografie standaard uitgevoerd.

Echografie is bij Schouder Centrum Den Helder niet meer weg te denken uit onze diagnostiek. Zeker bij schouderklachten is aanvullend onderzoek door middel van echografie erg belangrijk. 

Wat houdt Echografie in? 

Maar wat houdt echografie nu precies in? Simpelweg gezegd is echografie een techniek een lichaamsdeel in beeld te brengen door middel van geluidsgolven. Het apparaat zendt onhoorbare geluidsgolven uit die weerkaatsen in uw lichaam. Elk gedeelte van ons lichaam heeft een andere dichtheid, waardoor de weerkaatsing verschillend is. De huid van ons geeft een ander beeld dan spierweefsel. Peesweefsel geeft weer een heel ander beeld dan bijvoorbeeld vocht in een lichaam. Hierdoor ontstaat een beeld op de monitor, wat onze gespecialiseerde fysiotherapeuten kunnen aflezen. Het bekendste voorbeeld wat iedereen kent, is een echo van een ongeboren baby. 

Specialisatie schouder

Wij gespecialiseerde fysiotherapeuten bij Schouder Centrum Den Helder hebben jarenlang ervaring in het gebruik van echografie bij schouderklachten. Op de echo kunnen we uw pezen, spieren, slijmbeurs en gewrichten uitvoerig beoordelen. Uiteraard is het gebruik van echografie niet genoeg om uw te helpen bij uw schouderpijn. Het gaat om het totale plaatje. Onze ervaren schoudertherapeuten hebben veel ervaring in het onderzoeken bij schouderklachten. Daardoor is het klinisch redeneren van een hoog niveau. Door vele verschillende schouderaandoeningen elke dag te zien in de praktijk, gaan we elke dag nog vooruit in onze vaardigheden. Zo zijn onze fysiotherapeuten ook aangesloten bij het SchouderNetwerk om voortdurend op de hoogte te blijven van het laatste wetenschappelijk onderzoek rondom nek-/schouder- en armklachten. 

Korte Lijnen

Bij Schouder Centrum Den Helder werken we intensief samen met verschillende specialisten. U kunt dan denken aan gespecialiseerde schouderorthopeden, huisartsen, revalidatieartsen en nog vele andere specialisten. Zo krijgen wij ook veel patiënten met schouderpijn via medisch specialisten. Door intensief samen te werken zijn patiënten super snel op de hoogte van hun diagnose en het behandelplan. Ook werken we in de regio veel samen met collega fysiotherapeuten vanuit andere praktijken. Zo zien wij patiënten vanuit de hele Noordkop. Van Den Oever tot aan Schagen. Wij zijn dankbaar voor deze mooie samenwerking.

Monitoren

Echografie bij schouderpijn zetten wij niet alleen maar in om te onderzoeken. Wij doen ook veel controles voor specialisten om te kijken of de patiënt op de goede weg is. Ook komt het nog wel eens voor dat de ene schouderaandoening overloopt in een andere aandoening. Hoe mooi is het dan, als je er vroegtijdig bij bent om zo spoedig mogelijk het behandelplan bij te stellen. Dit is de reden dat wij elke schouderklacht regelmatig monitoren. Door middel van een uitgebreid gestandaardiseerd echoverslag, kunnen wij via onze elektronisch patiëntendossier de klachten eenvoudig monitoren.  

Welke aandoeningen?

Door middel van echografie kunnen we onder andere de volgende aandoeningen diagnosticeren: frozen shoulder, slijmbeursontsteking, peesluxaties, peesscheuren, ontstekingen, etcetera. 

Uiteraard geven onze gespecialiseerde fysiotherapeuten bij Schouder Centrum Den Helder uitvoerig uitleg over de beelden die we bij u zien.

Mocht u pijn rondom uw schouder ervaren, twijfel dan niet en maak een afspraak voor een echo.